Займання у воєнному госпіталі Луцька, що на вулиці Сенаторки Левчанівської, трапилось в ніч на 20 вересня близько 2:25. Вогонь повністю знищив дах і частину верхнього поверху Луцького гарнізонного військового госпіталю. Займання швидко перекинулось на всю будівлю. Більше 7 команд рятувальників намагалися загасити полум'я.

Читайтем також: На Волині у пожежі обгорів чоловік

Зі слів очевидців, займання розпочалось одному з корпусів, який знаходиться ближче до медколеджу. Дах спалахнув за лічені хвилини, вогонь через дерев’яні перекриття швидко поширився всією верхньою частиною будівлі, пише ІА Волинські Новини.

Полум'я гасили всі вільні пожежні бригади міста, на підмогу їм прибули рятувальники з міст Рожища та Ківерців. За станом на 4:30 тут працювало більше 7 бригад ДСНС. З приміщення евакуювали важливі документи, а також встигли від’єднати кисневі балони в операційних.

Як повідомили в Управлінні ДСНС України у Волинській області, 20 вересня о 02:25 надійшло повідомлення про пожежу у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі. О 02:36 до місця виклику прибули рятувальники 25-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька.

За зовнішніми ознаками встановлено, що пожежею охоплена покрівля лікарняного корпусу. Було оголошено 3-й номер виклику, за яким на місці події зосереджені 12 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Оперативно було проведено евакуацію пацієнтів та персоналу госпіталю. Загалом персоналом та рятувальниками евакуйована 91 особа, з яких 7 хворих у важкому стані та 11 працівників госпіталю. Пацієнтів госпіталю розміщено у Луцькій міській клінічній лікарні.

Читайте також: На Волині чоловіку спалили господарську будівлю

Складність гасіння полягала в тому, що вогонь швидко поширювався, адже перекриття, ймовірно, були дерев’яними.

До слова, будівля перебуває на балансі Міноборони та має історичну цінність, тут знаходився Монастир ордена тринітаріїв.

Триває розбір конструкцій, встановлюються причини займання.



Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook