Через те, що рахунки "Луцьктепло" досі заблоковані, лучани можуть залишитися без тепла, оскільки підприємство не може розрахуватися за енергоносії. Незважаючи на постанову суду про розблокування рахунків державного комунального підприємства "Луцьктепло", рахунки підприємства і досі знаходяться під арештом, оскільки судове рішення не виконується. 

Читайте також: Волинські олігархи не хочуть виборів Луцького міського голови

Про це розповіла директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна, пишуть Волинські Новини.

Так, з її слів, 28 листопада відбулося судове засідання, на якому всі чотири скарги ДКП "Луцьктепло" щодо заблокування рахунків були об’єднані в єдине провадження, зокрема на арешт рахунків ЄБРР, з яким проходять розрахунки, та на рахунки, які підприємство відкривало для виплати заробітної плати, тобто конституційно захищені рахунки.

"Суд прийняв однозначне рішення: скаргу задовольнити, скасувати постанову в частині арешту рахунків і зобов’язати Головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Максима Шевченка внести зміни у постанову про арешт рахунків ДКП "Луцьктепло" та заборонити йому списувати кошти з рахунків підприємства. Ухвала суду – це документ, який виконується при прийнятті, втім наразі ухвала не виконана і рахунки досі заблоковані", – з відчаєм говорить Валентина Малютіна.

 

 

 

Також директор підприємства зазначила, що жодних інших стягнень, як окрім на користь "Тепелена", в "Луцьктепла" немає.

"Первинний борг перед "Тепеленом" складав 28,2 мільйони гривеньнаразі підприємство виплатило "Тепелену" вже 3 мільйони, а найближчими днями з рахунків "Луцьктепла" знову буде списаний 1 мільйон 200 тисяч гривень на користь цієї компанії. Не можна в опалювальний сезон ставити на одні ваги інтереси громади та інтереси "Тепелену", щодо якого відкрита кримінальна справа. Зокрема, йдеться про провадження, як компанія набула права стягнення коштів. Ця фірма явно не платить податки ні в місцевий бюджет, ні в будь-який інший. Втім, стягнення з підприємства і надалі продовжуються, арешт з рахунків не знятий", – каже пані Малютіна.

 

Питання про роботу підприємства піднімали на рівні Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, є навіть окреме його доручення вплинути на цю ситуацію.

"Нам здавалося, що це вплине на ситуацію, але були лише відписки, які міністерства "перекидали" одне на одного. Ми навіть просили в іноземних представництв, щоб вони достукалися до нашого уряду, бо нас не чують. В суді ми довели, що стягнення з "Луцьктепла" безпідставне, виконайте рішення суду і підприємству більше нічого не потрібно, але жодної реакції не було і блокування рахунків продовжується й надалі", – зауважила керівник підприємства.

 

 

 

Через заблокування рахунків громаду залишили без кредиту ЄБРР на ІТП, на покращення мереж, на модернізоване теплопостачання. Окрім того, через заблоковані рахунки тисяча працівників "Луцькепла" не отримала зарплату за листопад.

"Зважаючи на опалювальний сезон, у нас би були надходження, які дали б можливість виплатили заробітну плату, розрахуватися за електрику, за газ", – зазначає посадовиця.

Наразі підприємство має попередження від ПрАТ "Волиньобленерго" про припинення електропостачання на об’єкти. Якщо найближчим часом Міністерство юстиції України, в особі його виконавчої служби, найближчими днями не виконає законну ухвалу, то це може призвести до зупинки опалювального сезону, аварійного транспорту та гарячого водопостачання.

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook