Незважаючи на складні погодні умови, інспектори з паркування департаменту муніципальної варти в тісній співпраці з ротою тактико-оперативного реагування (ТОР) управління патрульної поліції у Волинській області продовжують відпрацювання, щодо порушень правил дорожнього руху у сфері зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів по вулицях: Єршова, Карбишева та Індустріальній які межують з "Авторинком", та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства. Про це інформують у департаменті муніципальної варти у Луцьку.

Читайте також: На Волині бус компанії "Дмитрук" "злетів" з дороги та перекинувся (фото)

Також негода не завадила і автовласникам приїхати до обласного центру, та своїми діями порушувати ПДР.

На даних окаціях було в четвер 11 лютого винесено 126 повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності, а в неділю 14 лютого винесено 96 повідомленнь.

Потрібно пам’ятати, що існує пільговий період у сплаті штрафу, а саме 50 відсотків від розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня набрання законної сили постановою про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), така постанова вважається виконаною.

Найбільш поширенні порушення зі сторони водіїв та власників транспортних засобів як і в попередні рази лишаються:
– п.15.10 "є" ПДР – Стоянка забороняється на газонах;

– п.15.9 "ґ" ПДР – Зупинка забороняється на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга.

– Знак 3.34 – Зупинка заборонена.

Читайте також: У селі на Волині трактор, розчищаючи дороги від снігу, на смерть переїхав чоловіка

А також департамент муніципальної варти інформує, що на даній ділянці, по вулиці Єршова розташований бульвар, біля якого зупинка( стоянка) заборонена. Проте автовласники постійно паркують свої транспортні засоби біля нього, чим порушують п.15.3 ПДР. Зважаючи на це, департамент муніципальної варти доводить до відома, що при виявлені даного порушення буде притягувати винних осіб до адміністративної відповідальності за ч.1ст. 122 КУпАП.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook