На мосту через річку Стир, що знаходиться у Луцьку на вулиці Шевченка, провалився тротуар.

Читайте також: У Луцьку на дорозі утворюється озеро

Про те, чи знають у міській раді про пошкодження мосту та чи ремонтуватимуть його найближчим часом, ІА Волинські Новини поцікавилося у начальника департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрія Крася.

На це посадовець відповів, що йому відомо про пошкодження покриття мосту. Також він наголосив, що причиною цьому є зношеність конструкції.

Читайте також: Луцьк і Струмівку труїть підприємство, яке працює без дозволу

Разом із тим Юрій Крась зауважив, що Луцька міська рада уже давно взяла це питання на контроль, однак у 2019-му році недоліки на мосту ліквідують по мірі виникнення, а уже наступного, 2020-го року розпочнуть капітальний ремонт:

"У нас є проект на капітальний ремонт мосту. Великою проблемою цього мосту є надзвичайно вузькі тротуари, тому ми плануємо їх розширяти. Однак, потужні фахівці з ремонту мостів знаходяться у Харкові. Минулого тижня вони приїжджали до нас, оглядали міст. А тепер будемо вести перемовини про те, щоб вони розробляли проект на реконструкцію мосту. Це трохи складно, тому що потрібно розширити тротуар без колон і без додаткових допоміжних конструкцій. Однак, провідні спеціалісти запевняють, що це можливо, хоча й проблематично. Є суттєве зношення конструкції, але не хотілось би міняти "шило на мило". Ми його можемо зробити, вкласти мільйон, але він від того не розшириться. Тобто цього року плануємо поточний ремонт, а уже наступного капітальний", – зазначив посадовець.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про те, що у рамках ремонту мосту через Стир на вулиці Шевченка у Луцьку планують зробити розширення тротуару. На експертизі наразі перебуває проект капремонту мосту на вулиці Ковельській.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook