У Луцьку зібралися члени усіх профспілок області та хочуть подати свої вимоги владним структурам, зокрема представникам облради та ОДА. Таким чином вони долучилися до всеукраїнської акції протесту.

Читайте також: "Піар чи замовний протест": як луцькі "активісти" пікетували Кватирка

Мітинг розпочався 9 жовтня близько 16-ї години біля приміщення Волинської облдержадміністрації, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Акцію протесту організувала Федерація профспілок Волинської області. Розпочався мітинг з "Гімну професійних спілок України".

Як зазначила голова федерації профспілок області Іванна Дубинка-Філозоф, сьогодні така акція відбувається по всій Україні.

"Ми протестуємо мирно і закликаємо до діалогу", – зазначила вона.

Читайте також: У Луцьку пройшов мітинг проти "лісової мафії", на якому вимагали звільнення Кватирка та Бондаря (фото, відео)

 

 

 

Серед головних вимог протестувальників – забезпечення гідних умов праці. Зокрема, встановлення з 1 січня 2019 року мінімальної оплати праці не нижче 7700 гривень; недопущення зростання цін на природний газ, тарифів на електроенергію та житлово-комунальні послуги населенню; забезпечення в держбюджеті на наступний рік належних видатків на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, розвиток галузей економіки; встановлення у 2019 році розміру посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії на рівні трьох мінімальних заробітних плат та науково-педагогічного працівника на 25% вище; передбачення в державному бюджеті на наступний рік обсягів видатків на освіту не менше 7% ВВП замість запропонованих 6,13%; впровадження загальнообов’язкового медичного страхування тощо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter