Аби захистити від забудови "зелену зону" із унікальними видами дерев, що знаходиться на проспекті Відродження неподалік від Луцького навчально-методичного центру профспілок, луцькі депутати вирішили віддати територію під опіку КП "Парки та сквери міста Луцька" та надати їй статус скверу.

Читайте також: У Луцьку оголосили конкурс на кращу концепцію скверу на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського

Про це йшлося під час 62-ої чергової сесії Луцької міської ради 25 вересня.

Сквер створили з метою збереження та утримання у належному та впорядкованому стані зелених насаджень у місті, задоволення потреб мешканців прилеглих будинків у короткочасному відпочинку на свіжому повітрі, у комфортних умовах серед зелених насаджень.

Надання "зеленій зоні" статусу скверу забезпечить її збереження від забудови та утримання в належному естетичному стані.

Депутат Луцької міської ради, радник міського голови Ігор Поліщук звернув увагу депутатів, на те, що даний сквер є унікальним для міста.

Читайте також: У Луцьку може з'явитися ще один сквер

"Там було висаджено дуже рідкісні види дерев. На даний час відомо, що нинішнє керівництво Профспілок планує забудувати дану територію і уже шукає забудовника. Сьогодні ми маємо прийняти рішення і зафіксувати межі скверу, аби не допустити цього будівництва та знищення зеленої зони міста.

На сьогодні там розташована незаконна споруда, яку ми демонтуємо. Далі потрібно передбачити кошти, аби зробити там освітлення, доріжки, дитячий майданчик для нашого міста. Це буде ще одне місце, де лучани можуть відпочити, а мами з дітьми погуляти", – зазначив депутат.

Депутати підтримали даний проект рішень: "за" – 33.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook