У Луцьку мешканці багатоповерхівки обгородили прибудинкову територію парканом. Мало того, встановили автоматизовану систему і підписали: приватна власність. Усе б нічого, ось тільки люди, які не живуть у цьому будинку стали скаржитися, що через таке свавілля не можуть вільно пересуватися у цьому місці, а діти, які навчаються у ліцеї, що поруч з будинком, втрапити на навчання.

Читайте також: У Луцьку жителі будинку підняли скандал через створення ОСББ

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

До редакції телекомпанії Аверс звернулися обурені мешканці Луцька. Мовляв, по вулиці Гулака-Артемовського 13-А жителі багатоповерхівки огородили прибудинкову територію. Зелений паркан, хвіртка та ворота з автоматизованою системою. Зрозуміло, що така система коштує не дешево.

Голова ОСББ "Гостинний двір 13-А" розповів, що мешканці будинку підтримали ініціативу встановити паркан і на це у них є усі дозвільні документи.

Голова ОСББ Сергій Іскарєв наголосив, що учням і працівникам військового ліцею, який розташований поруч, надали пів сотні ключів до хвірток. Мовляв, щоб діти могли безперешкодно долати територію, яку в ОСББ чомусь назвали приватною власністю.

Тим часом зазначимо, що за Земельним кодексом, що діє в Україні така "приватизація" не врегульована. Це питання підняли в прямому ефірі програми "Відкрита влада. Місто".

Заступник начальника управління містобудування та архітектури – Софія Гула запевнила, що ніхто ніяких дозволів на встановлення паркану для цього ОСББ не давав. По законодавству огорожа встановлена незаконно.

Також депутат міської ради Євген Ткачук додав, що у ліцеї, який знаходиться поруч, також є спортивні секції, на які ходять діти із усього міста. Тепер потрапити на заняття буде не просто.

Чому мешканці будинку вирішили, що їм дозволено огородити свою прибудинкову територію. Сам голова пояснює усе через те, що коли до ліцею приїжджають на спортивні змагання біля будинку може припаркуватися до 10 автобусів, тоді не пройти не проїхати і це не одна причина. У такий спосіб члени ОСББ хотіли убезпечити своє майно від можливих крадіжок. У планах − на огорожі встановити ще 13 відеокамер.

Читайте також: Відремонтував дах клейонкою та горщиками для квітів: у Луцькому ОСББ скандал через шахрайські схеми керівника

Звісно, бажання людей зберегти свою власність зрозуміти можна, однак, це проти усіх правил, що нині діють. Вочевидь, люди це розуміють, адже недарма потратилися на виготовлення ключів для ліцеїстів.

І тут питання: якщо кожне ОСББ у такий спосіб захоче облаштувати свою прибудинкову територію, як місто зможе забезпечити вільний доступ своїх мешканців і тих же туристів до будь-якого місця і об’єкта?

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter