У Луцьку на вулиці Винниченка мітингують військовослужбовці.

Читайте також: У Луцьку власники "євроблях" влаштували протестний автопробіг

Про це повідомляє власкор "Під Прицілом".

Мітинг на підтримку законних прав атовців за участі військовослужбовців, зокрема, із Горохівщини, членів громадської "Спілки воїнів АТО", "Автомайдану Волині" розпочався сьогодні, 9 листопада, біля приміщення Держгеокадастру.

Нагадаємо, у Горохові сталася сварка між військовослужбовцями і в.о. начальника Держгеокадастру Волині Олесем Іващенком, під час якої чиновнику розбили на голові яйце. 

Активісти неодноразово вимагали, аби Олесь Іващенко детально вивчив питання щодо відмови в одержанні земельних ділянок атовцям. Натомість землі отримують мешканці інших областей. 

Два тижні тому учасники АТО вже зверталися до Олеся Іващенка з вимогою вирішити ситуацію, оскільки стало відомо, що мешканці сусідніх областей, зокрема Рівненської, написали заяви на отримання земельних ділянок у Горохівському районі, попри те, що першочергово землі мають надати саме місцевим військовослужбовцям.

Читайте також: Волинські шахтарі мітингують під Верховною Радою (фото)

Йдеться про 20 проектів землеустрою, які подали жителі Рівненщини, Житомирщини, Херсонщини тощо.

"Олесь Іващенко написав заяву на звільнення. А 6 листопада підписав дозвіл на розроблення проектів на цих 20 ділянках. Це 40 гектарів. Тобто вимога вирішити ситуацію закінчилася підписанням документів 20 жителям, які точно не мешкають у Горохівському районі", − наголосив активіст Олексій Кушнєр.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter