У Луцьку є 22,5 тисячі студентів, які пропонують встановити вартість пільгового проїзду у розмірі 2,50 грн. Свої дії вони аргументують рішенням уряду.

Читайте також: У Луцьку запустять маршрут №6 "Залізничний вокзал − Брище"

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради.

"Ми маємо норми закону, які змушують нас перевозити студентів за пільговими категоріями (по-студентському), з іншої сторони уже 2 роки держава не фінансує Луцьк (на ці ж пільгові категорії). Тому, виходячи з цього, давши студентам можливість їздити у маршрутках за 2,50 грн, вони повинні чітко розуміти, що не маючи фінансування від держави, за них має хтось платити", – заявив член виконкому Ігор Алексєєв.

Читайте також: У Луцьку "Mercedes" на "бляхах" влетів у маршрутку №107

За його словами, якщо вартість проїзду для студентів становитеме 2,50 грн, тоді доведеться підняти вартість проїзду для лучан до 7,50 грн, оскільки перевізники не будуть виходити на маршрут.

Водночас, в. о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що "йде відверта маніпуляція від студентів, тому міська рада зустрінеться із студентами для роз'яснення цієї ситуації аби не вносити деструктив між населенням. Тому що у всіх містах студенти платять 100% вартості проїзду".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter