У Луцьку відновлять роботу сільськогосподарські ярмарки. Про це стало відомо під час позачергової 76-ої сесії міської ради, яка відбулася 30 квітня.

Читайте також: На Волині чоловік інфікував коронавірусом дружину та дитину: виїзди та в'їзди у село обмежують

Депутати міськради під час сесійного засідання внесли зміни до рішення міської ради про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19. А саме, даним рішенням відновили дозвіл на роботу сільськогосподарських ярмарків з дотриманням карантинних вимог.

Як зазначив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, попередньо уже визначено перелік місць, де здійснюватиметься торгівля. Остаточно вони будуть затверджені сьогодні, 30 квітня, на засіданні виконавчого комітету міськради.

Отже, під відкритим небом зможуть здійснювати продаж сільськогосподарської  продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, що виробляють с/г продукцію, але виключно з вимогами щодо безпеки.

Такі ярмарки традиційно розміщені в наступних локаціях:

– поруч з ТЦ "Глобус" по вул. Єршова;

– поруч з РАЦСом по пр. Соборності;

– парковка по вул. Глушець через дорогу від гімназії № 4;

– парковка у Привокзальному мікрорайоні на парковці поруч з залізничним вокзалом;

– у мікрорайоні вулиці Володимирська;

– мікрорайон вулиці Рівненська (стоянка поруч із заправкою Shell) та мікрорайон ДПЗ.

Читайте також: У волинському селі на коронавірус захворіла вся сім'я

"Ці місця максимально охоплюють усе місто. На кожному з цих ринків чергуватиме представник муніципальної варти, який матиме безконтактний термометр і перед початком роботи здійснюватиме стрінінг темпертури у продавців. У рішенні виконкому чітко прописані усі умови, за яких можуть працювати дані ринки. Виробники продукції мають мати відповідні документи, які підтверджують якість продукції та її походження. Обслуговування має проводити лише один продавець одного покупця. Продавці мають знаходитися на робочому місці в засобах захисту. Зокрема, відпуск продукції покупцям без маски – зборонений", – каже Ігор Поліщук. 

Також він зазначив, що це дасть сьогодні можливість допомогти тій категорії, яка страждає найбільше, це – фермери, які вирощують продукцію, і змушені її викидати на смітники, оскільки немає ринку збуту. Окрім того, цей крок дасть можливість лучанам придбати продукти харчування вітчизнячного виробництва за нижчими цінами, ніж у супермаркетах.

Читайте також: Де на Волині зафіксували нові випадки COVID-19

"Постанова Кабміну про відкриття ринків недеталізована, станом на зараз немає постанови головного санітарного лікаря, як працювати в цих умовах. Це не означає автоматичне відкриття ринків, адже це відбувається відповідно до рішень органів місцевого самоврядування. На ринках ми не зможемо контролювати ситуацію, бо їх територія є великою, просто не вистачить працівників, і не вдасться проконтролювати відкриття лише місць торгівлі продовольчої групи товарів. Тому вирішили поки дозволити працювати фермерським ринкам. Далі будемо дивитися по ситуації", – відзначив депутат Ігор Поліщук.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради Юрія Кирилюка ці ринки можуть торгувати виключно сільськогосподарською продукцією. 

Також працюватимуть майстерні з ремонту одягу, фотоательє, стоматполіклініки для надання ургентної допомоги, МАФи.

Окрім того, дозволили роботу тимчасових споруд, в яких здійснюється не заборонена на період карантину підприємницька діяльність.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook