У Луцьку на хабарі затримали працівника підприємства, яке видає сертифікати відповідності на автомобілі ввезенні з-закордону. Та от адвокат, якого не допустили бути присутнім при проведенні слідчих дій, наголошує, що правоохоронці працювали без ухвали суду, а це є незаконно.

Читайте також: На Волині СБУ викрила чиновника патрульної поліції на систематичних хабарах

На вулиці Вахтанговій, 10 у Луцьку правоохоронці закрилися з середини у приватному боксі. Що відбувається за залізними дверима – невідомо. В середину не пускають ні власника приміщення, ні адвоката. Власник приміщення зазначає, що не знає чому правоохоронці навідалися до його орендарів.

Як пояснив чоловік, який назвався власником приміщення, люди, які орендують в нього бокс займаються сертифікацією автомобілів. Дійсно, тут розташоване підприємство "Рівнестандарт", експерти якого займаються видачею сертифікатів безпеки на транспортні засоби. Без цих сертифікатів не можливо розмитнити авто і не можна поставити транспортний засіб на первинну реєстрацію в сервісному центрі. 

Читайте також: На Волині судитимуть поліцейського за підробку офіційного документа

Власник приміщення викликав на місце поліцію. Бо ж зі слів адвоката правоохоронці не мають ухвали суду, яка б дозволяла їм проникати на приватну територію і проводити будь-які слідчі дії. Вони не показали документ ні власнику, ні адвокату. За кілька годин проведених в приміщенні правоохронці виходять на вулицю. В руках несуть чорні пакунки. Пакунки правоохоронці вантажать у багажник. Слідчі йдуть розмовляти з адвокатом – пояснюють, що вони робили в приміщенні і на яких підставах.

Ухвалу суду на слідчі дії адвокату так і не вдалося побачити. І очевидно те наскільки були законні дії слідчих – встановить суд. Вже згодом стало відомо, що в приміщенні затримали на хабарі працівника лабораторії сертифікації. Однак коли правоохоронці залишали приміщення нікого в наручниках ми не було.

До слова, у листопаді минулого року правоохоронці вже мали справу з цим підприємством. Тоді у Луцьку затримали експерта "Рівнестандарту", який нібито видавав липові сертифікати безпеки "Євро 5" на автомобілі. Відомо, що згідно з новими правилами розмитнення транспортний засіб, який не відповідає нормам безпеки "Євро 5" – не допускається до розмитнення. А чоловік нібито налагодив механізм систематичного вимагання та отримання хабарів за безперешкодну видачу сертифікату безпеки стандарту "Євро 5". Тоді повідомляли про те, що правоохоронці затримали чоловіка на робочому місці під час отримання чергового хабаря у розмірі 16 тисяч гривень.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook