Керівництво міста приділяє значну увагу розвитку мікрорайонів з приватною житловою забудовою. За останні три роки на майже 70-ти невеличких вулицях у приватному секторі влаштоване щебеневе покриття з напівпросочуванням бітумом. Тепер там, де раніше були ями і утворювалися цілі озера після дощу чи танення снігу, гарна дорога, якою спокійно ходять пішоходи та безпроблемно їздять автомобілі. Про це інформує Луцька міська рада.

Читайте також: Майже на всіх вулицях Луцька 27 серпня буде відсутнє водопостачання

Така робота продовжується й далі. Незабаром нове дорожнє покриття буде й на вулиці Качалова. Нині вона у незадовільному стані. Сьогодні з місцевими мешканцями, аби обговорити проведення робіт, представити проєкт та вислухати побажання і зауваження, зустрілися перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук та директор департаменту ЖКГ міської ради Микола Осіюк.

Звертаючись до присутніх, Ігор Поліщук зауважив, що мешканці вулиці Качалова не один рік зверталися у Луцьку міську раду з проханням відремонтувати їх вулицю. На жаль, одночасно всі дороги, двори, провулки зробити не можливо, адже не вистачає фінансового ресурсу. Проте, поступово вулиці приватного сектору ремонтуються.

"Завтра відбудеться тендер щодо визначення виконавця робіт на вулиці Качалова. Ремонт розпочнеться через тиждень-два. Дорогу тут влаштують з асфальтового покриття, адже поруч провулок Качалова, який має таке ж покриття. Завершити роботи планують до початку жовтня місяця", – наголосив він.

Читайте також: Лучани просять заборонити зупинку транспорту на проспекті

Директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк ознайомив присутніх з проєктом капітального ремонту дороги. Він наголосив, що ширина проїзджої частини становитиме чотири метри. Також передбачено влаштування чотирьох штучних примусових обмежувачів швидкості. Загальна довжина вулиці близько 500 метрів. За його словами, орієнтовна вартість робіт становить 1,2 мільйона гривень.

У свою чергу, перший заступник міського голови Григорій Недопад закликав мешканців із розумінням віднестися до незручностей, які виникнуть під час проведення ремонтних робіт. За його словами, до початку робіт необхідно поприбирати усі будівельні матеріали, господарські речі, які лежать вздовж дороги, аби не перешкоджати роботі техніки. Також закликав не залишати автомобілі на дорозі, які теж ускладнять будівельні роботи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook