На цих вихідних лучан гості міста мають змогу поринути у неймовірну атмосферу різноманітних мистецьких заходів. Так, усі охочі можуть ознайомитися з творчістю знаних авторів, які прибули до обласного центру Волині з різних міст України та закордоння, аби долучитися до масштабного літературного фестивалю.

Читайте також: Заробітчанки з України стали героїнями плакатів на вулицях Варшави

Офіційне відкриття І Міжнародного літературного фестивалю "Фронтера" за участю представників міської влади, запрошених письменників та волонтерів дійства відбулося 17 листопада, пише ІА Волинські Новини.

Насамперед засновниця фестивалю Ельвіра Яцута пригадала, що підготовка до заходу тривала більше року. За цей час вдалося, зокрема, налагодити співпрацю з авторами та домовитися, аби ті приїхали до Луцька.

"Мене постійно запитують, що таке фронтера. Цей термін присутній у багатьох мовах і означає не кордон чи межу, а територію, яка знаходиться поблизу кордону. Це та територія, яка зазнає сильних впливів із обох боків", – сказала Ельвіра Яцута та подякувала за довіру авторам, які прибули на фестиваль із різних міст України, а також із Польщі, Білорусі та Латвії.

Окрім того, вона нагадала, що цьогоріч фестиваль присвячений століттю роздумів – періоду від закінчення Першої світової війни (1918 рік) і до сьогодення.

До організації "Фронтери" долучилася і міська влада. Як наголосив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, проведення в місті заходу такого рівня стало можливим завдяки ініціативам окремих осіб.

Читайте також: Два волинські фестивалі змагаються у конкурсі "Social Project Awards"

"Надзвичайно приємно, що в Луцьку відбуваються різноманітні фестивалі – не тільки музичні, спортивні, а й літературні. І за рахунок того, що до нашого міста приїжджають люди з різних куточків країни та закордону, цей фестиваль слугує своєрідною промоцією Луцька. Зі свого боку міська рада послідовно підтримує такі цікаві мистецькі події, які дійсно розвивають місто та наповнюють культурне життя Луцька особливим змістом", – зазначив Ігор Поліщук.

Директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів висловила впевненість у тому, що протягом усіх фестивальних днів лучани та гості міста матимуть нагоду відкрити для себе творчість багатьох українських та іноземних письменників по-новому.

"Я переконана, що фестиваль "Фронтера" має велике майбутнє: будуть розширюватися горизонти, географія, щороку до нас приїжджатимуть цікаві митці. Це і є наша мета, тож ми й далі підтримуватимемо цей захід", – наголосила Тетяна Гнатів.

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter