У КЗ “Міжшкільний навчально-виробничий комбінат Луцької міської ради” нині навчається більше 600 учнів. Здобувати освіту та професійні навички їм допомагають 16 викладачів та 4 майстри професійно-технічного навчання. Заклад готує молодших спеціалістів за різними напрямками - перукарська справа, різьба по дереву, швейна справа, лінгвістика, оператор комп’ютерного набору, слюсар з ремонту автомобілів та інші. Також тут працює автошкола, де проводиться професійна підготовка водіїв категорії Б. Про це повідомляє офіційний сайтЛуцької міської ради

На жаль, приміщення введене в експлуатацію 40 років тому і знаходиться у незадовільному стані. Колектив закладу намагається підтримувати установу у належному стані, але капітальних ремонтів зробити не можуть. Керівництво міста розуміє важливість цього закладу для освітньої галузі й у 2017 році було прийнято рішення про виділення коштів на проведення капітального ремонту покрівлі над одним з корпусів та швейної майстерні.

Сьогодні секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти Зіновія Лещенко завітали у КЗ “Міжшкільний навчально-виробничий комбінат Луцької міської ради”, аби оглянути відремонтовану швейну майстерню.

Директор закладу розповів, що у приміщенні замінено вікна, відремонтовано стіни, встановлено сучасне освітлення, зроблені тепловідбиваючі екрани за радіаторами опалення. За його словами, всі ці заходи дали можливість підвищити температуру у приміщенні на 4 градуси. Нині тут комфортно навчатися учням та працювати педагогам.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт залишився задоволений побаченим. Він зауважив, що кошти з міського бюджету були використані раціонально, і нині навчальний заклад має світлу та гарну швейну майстерню. Він висловив сподівання, що навчальний процес відбуватиметься ще краще.

У свою чергу, радник міського голови Ігор Поліщук наголосив, що цей навчальний заклад готує фахівців робітничих професій, які затребувані на ринку праці. Багато підприємств зацікавлені саме у тих фахівцях, які тут навчаються. Він зауважив, що цей заклад гідно виглядає у порівнянні з іншими професійно-технічними закладами освіти. Ігор Поліщук додав, що у приміщенні КЗ “Міжшкільний навчально-виробничий комбінат Луцької міської ради” є багато проблемних питань, які міська влада допомагатиме вирішувати. Він наголосив, що цьогоріч тут планують відремонтувати покрівлю над основним корпусом, яка нині протікає. На ці цілі у міському бюджеті передбачено 800 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter