У Луцьку невідомі особи телефонують до керівників підприємств та пропонують за гроші владнати питання щодо запланованої перевірки.

Читайте також: Ваша дочка потрапила в аварію: у Луцьку орудує група шахраїв, які видурюють гроші в людей, – соцмережі (фото)

Про це повідомляють на сторінці відомства у Фейсбуці.

Про ймовірні шахрайські "схеми" керівництво Управління Держпраці повідомили директори підприємств Луцька. До керівників підприємств, де заплановано провести перевірки, телефонують невідомі особи і ведуть переговори від імені посадових осіб управління з метою вирішення "питань" про "домовленості" та "лояльність" в процесі проведення запланованої перевірки.

Читайте також: В Україні викрили велику фінансову піраміду

Шахраї дзвонили начебто з приймальної управління та повідомляли про "особистий прийом" з приводу перевірки та можливих "домовленостей". "Казали, що ніби я кличу до себе на прийом. Сьогодні було вже чотири таких випадки, про які нам повідомили", – зазначив Андрій Міцевський у коментарі Суспільному.

Начальник Управління додав: до поліції із заявами про псевдоінспекторів поки не зверталися.

У Держпраці нагадують: роботодавець має право вимагати в осіб, які здійснюють перевірку, пред’явити службові посвідчення і направлення на проведення перевірки конкретного роботодавця. Якщо інспектори відмовляються надати документи або таких документів немає, слід викликати поліцію для з’ясування їх повноважень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook