У Луцьку в Кічкарівських ставках, де раніше було зафіксовано факт загибелі риби, обстежили водойму. Працівники відділу екології міської ради взяли замір води для лабораторного дослідження та прибирання мертвої риби. Про це інформує Луцька міськрада.

Читайте також: У луцьких ставках − масово гине риба

Працівники лабораторії Волинського центру з гідрометеорології зазначили, що у досліджених зразках води виявили дуже низький вміст кисню БСК- 2,5мг/л одиниць, при нормі в літню пору для водойм рибогосподарського призначення від 6 мг/л і вище, а також високу температуру води +29ºС.

Тож фахівці зауважують, що такі умови призводять до замору риби, що неодноразово відбувається на міських ставках, які мають не значну глибину, дуже повільний водообмін.

Волинян, які проживають в районі Кічкарівських ставів від пр.Стефаника до вул.Ковельської, вул.Кічкарівської, вул.Миру-Ломоносова інформують про незадовільну якість води у ставках та рекомендують утриматись від любительського рибальства на території ставів.

При цьому зауважують, що причинами погіршення якості води у ставках є розорювання та влаштування городів у прибережних захисних смугах та водоохоронних зонах водних об’єктів, використання органічних та мінеральних добрив, що змиваються у воду з городів, а також самовільно влаштовані відведення неочищених стоків у ставки.

Читайте також: У річці на Волині загинуло риби на понад 8 мільйонів

Інспектори департаменту муніципальної варти, працівники КП "Луцькводоканал", ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс", періодично проводять рейдові перевірки щодо правомірності влаштування водовідведення, як зливових та господарсько-побутових стоків з приватних будинків у районах прилеглих до водойм.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook