Уродженець Черкас Данило Даниленко нині гордо називає себе лучанином та волинянином. Легкоатлет з 2014 року представляє нашу область на міжнародних та національних змаганнях, відколи переїхав з окупованого Донецька, де тренувався. Неодноразовий чемпіон та призер різноманітних змагань відтепер і мешкатиме в Луцьк. Сьогодні керівники міської та обласної влади вручили йому ордер та ключі від нової квартири. Про це інформує Луцька міська рада.

Читайте також: На Волині перевірятимуть сфери бізнесу

Кошти на купівлю житла виділили з міської та обласної казни на умовах співфінансування 50х50.

Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, що продовжує діяти програма із забезпечення видатних спортсменів житлом, яка реалізовується спільно міською та обласною радами, а також обласною державною адміністрацією.

"Вони прославляють наше місто, досягають високих результатів, докладаючи колосальних зусиль. Ми хочемо відзначати таких спортсменів, дякувати їм та мотивувати молодь, яка тільки на шляху до занять спортом. Ми хочемо, щоб у них виховувались такі риси характеру як наполегливість, бажання ставити мету та досягати її. Щоб вони використовували свій час раціонально та прославляли наше місто, нашу область та Україну", – зазначив він.

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко сказав, що вручення ключів від квартири – це подяка влади за велику працю спортсмена, а голова Волинської обласної ради Григорій Недопад цю подію назвав дуже знаковою, щоб напередодні Олімпійських ігор показати спортсменам, що їм є куди рухатися, адже влада не відвертається від них.

"Ми чудово розуміємо, що тільки спільними зусиллями ми зберемо відповідну суму, щоб забезпечити житло. Високі результати, які показуватимуть наші спортсмени на олімпіаді та інших змаганнях високого рівня будуть винагороджені в такий спосіб", – підкреслив він.

Данило Даниленко подякував їм за оцінку його роботи: "Зараз непростий час в країні: пандемія, непроста економічна ситуація та війна на Сході. Нашій країні бракує коштів. Я дуже дякую, що допомогли мені з житлом та спільними зусиллями знайшли кошти для полегшення мого життя. Я тепер розумію, що моя спортивна кар’єра проходить недарма і своїм прикладом надихатиму інших. Обіцяю, скільки вистачить здоров’я, прославлятиму Луцьк, Волинь та Україну на змаганнях найвищого рівня".

Читайте також: Луцька міська рада не допустила дерибану землі в історичній частині міста

Майстер спорту міжнародного класу, один із провідних українських бігунів на дистанціях 400 метрів та 400 метрів із бар’єрами Данило Даниленко народився у м. Черкаси, 1994 р. З 2014 року виступає за Волинську область, відколи переїхав з Донецька, де до того тренувався.

25-26.01.2019 р. – командний чемпіонат України у приміщенні, м. Суми. Бронза, біг на дистанцію 400 м.

07-09.02.2019 р. – чемпіонат України у приміщенні, м. Суми. Срібло, біг на дистанцію 400 м. Естафета 4×400 – 4-та позиція.

21-30.06.2019 р. – ІІ Європейські ігри, м. Мінськ. Командне та особисте золото у змішаній естафеті 4×400 м.

03.07-14.07 2019 р. − XXX літня Універсіада, м. Неаполь. 4-те місце, біг на дистанцію 400 м.

25-26.07.2019 р. – командний чемпіонат України, м. Луцьк. Золото, біг на дистанцію 400м, біг на 200 м – 8-ма сходинка.

21-23.08.2019 р. – чемпіонат України, м. Луцьк. Золото, біг на дистанцію 400 м.

Тренери: Сергій Басенко, Олена та Олег Вегнери.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook