У Луцьку надали дозвіл на створення органу самоорганізації населення "Будинковий комітет "Ландау 3". Відповідне рішення прийняли під час пленарного засідання 5-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, 27 січня.

Читайте також: У Луцьку тракторист живе на території комунального підприємства

Депутати Луцької міської ради дозволили створити орган самоорганізації населення та визначити його назву – "Будинковий комітет "Ландау 3".

Також було визначено територію, у межах якої буде діяти новостворений комітет: місто Луцьк, вулиця Ландау, 3.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства Миколи Осіюка, жителі даної території поки не готові створити ОСББ, тому знайшли вихід у створенні органу самоорганізації населення.

"Дана структура має відмінність від ОСББ, оскільки у цьому випадку після створення обирається уповноважена особа, тобто вони мають право обирати собі управителя, брати участь у наших програмах, у тому числі й про капітальний ремонт, відсоткових ставках. Жителі цієї ділянки, ще не готові створити ОСББ і завести свій рахунок. Поки у них буде тривати договір на обслуговування ЖКП №2, яке є управителем цього будинку. І таким чином вони хочуть дійти до створення ОСББ. Це своєрідна перехідна форма, яка не заборонена законодавством. Жителі хочуть спробувати самі управляти своїм майном і приймати рішення", – розповів Микола Осіюк.

Читайте також: На кладовищі поблизу Луцька закінчуються місця

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що у Луцьку є три органи самоорганізації населення, і у всіх випадках їхнє існування успішне.

"На Качалова ми відремонтували їм дорогу, на вулиці Весняна, що на Вересневому, також зробили дорогу на прохання органа самоорганізації населення та на Малоомелянівському масиві також працюємо, частково зробили декілька провулків", – розповів очільник міста.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook