В обласному центрі Волині планують створити музей історії та культури Луцька. Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час позачергової другої сесії міськради вчора, 23 грудня.

Читайте також: У Луцьку до Центрального парку хочуть реконструювати вхід

За словами Ігоря Поліщука, новий музей буде знаходитися на вулиці Драгоманова, 1.

"Це буде культурно-мистецький центр і разом з тим, музей міста. Раніше за цією адресою знаходилися клуб "Патріот Волині" та бібліотека, яку ми внаслідок переходу Луцького районного будинку культури у комунальну власність міста перенесли на вулицю Ковельська. Приміщення на сьогодні потребує капітального ремонту. У нас є луцький художник Олександр Дишко, який має величезну кількість напрацювань на тему історії нашого міста, і ці роботи він хоче безоплатно передати Луцьку. Але для того, аби вони були доступні для широкого загалу, потрібно це приміщення", – зазначив Ігор Поліщук.

За словами міського голови уже сьогодні директор департаменту культури міста Тетяна Гнатів разом з паном Олександром працює над концепцією музей, яка найближчим часом буде запрезентована, а уже після цього буде замовлено проектно-кошторисну документацію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook