Вступив до лав так званої Донецької народної республіки, а потім здався Службі безпеки України. Луцький міськрайонний суд розглядав справу чоловіка, якого підозрюють у фінансуванні тероризму. 

Читайте також: Апеляційний суд звільнив екс-регіонала Єфремова з-під варти

На лаві підсудних Луцького міськрайонного суду Михайло Яремін, якого підозрюють у фінансуванні тероризму. Ще у 2014 році, коли окупували частину Сходу та утворили так звані ЛНР та ДНР, чоловік вирішив вступити в одне із терористичних угрупувань. Через деякий час він самостійно прийшов до українських правоохоронних органів та зізнався у вчиненні злочину. Наразі адвокат Яреміна просить долучити та дослідити клопотання про закриття криміналу щодо його довірителя, а саме за частиною 4-ю, статтею 258 Кримінального кодексу України з позначкою 5.

Згідно із статтею особа, крім організатора або керівника терористичної групи, звільняється від кримінальної відповідальності за дії, передбачені цією статтею, якщо вона добровільно до притягнення до кримінальної відповідальності повідомила про терористичну діяльність або іншим чином сприяла її припиненню.

Захист переконує – Яремін не винен, бо ж не є організатором терористичного угрупування, й до того ж добровільно здався українським правоохоронцям.  Клопотання захисту підтримав і прокурор, посилаючись на закони України.

Читайте також: Ватажок "ЛНР" готовий повернути республіку Україні: є умова

Вислухавши думку обох сторін, суд постановив задовільнити клопотання захисту та закрити кримінальне провадження проти Михайла Яреміна.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook