Депутати Луцької міської ради відкоригували раніше прийняте рішення про карантин.

Читайте також: Луцька міськрада виділила 60 мільйонів на заходи з боротьби з коронавірусом

Зокрема, вони внесли зміни до рішення Луцької міської ради від 16.03.2020 №72/4 "Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у м. Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19". Про це повідомляє Луцька міськрада.

Отже, до переліку закладів, які підлягають закриттю увійшли магазини автозапчастин, побутової хімії, техніки та засобів мобільного зв’язку, будівельних магазинів, крім роботи з доставки товару.

Крім того, заборонено роботу закладам побутового обслуговування: салони краси, сауни, лазні, косметичні кабінети, кабінети масажу, тату-салони. До переліку не увійшли установи із забору аналізів та проведення лабораторних досліджень.

Читайте також: У Луцьку, попри всеукраїнський карантин, на авторинок з'їхались продавці

Для усіх підприємств, установ, закладів, що не належать до переліку та здійснюють торгівлю і обслуговування встановили максимально допустиму одночасну кількість відвідувачів з розрахунку 15 кв.м на одного відвідувача.

Зокрема, керівники підприємств, установ, торгівельних закладів повинні забезпечити розмітку у касовій зоні, у відділах де можливе утворення черг, та у разі необхідності на вході, відстань між відвідувачами не менш ніж 1,5 метри, а також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин і візків. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезінфектори на вході. Здійснювати регулярне додаткове прибирання та дезінфекцію приміщень.

Зазначимо, що 16 березня Луцька міська рада з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 прийняла важливе рішення про тимчасове переведення міста на карантин. А саме, мова йде про закриття усіх закладів, крім продуктових магазинів та аптек.

Крім того, рішенням виконавчого комітету міської ради було призупинено роботу громадського транспорту з 19 березня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook