На території комунального підприємства "Сквери та парки міста Луцьк" облаштували місце для тимчасового проживання тракториста, який опинився у складних життєвих обставинах. Про це йшлося під час пленарного засідання 5-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, 27 січня.

Читайте також: Спецшколи на Волині хочуть передати громадам

Зокрема, під час розгляду питання "Збільшення статутного капіталу підприємства", депутати обговорили роботу установи. За словами директора організації Богдана Феденчука, на сьогодні в організації відсутні будь-які борги.

"За минулий рік було проведено робіт на суму 500 тисяч гривень, в основному це була посів газонів та посадка кущів і дерев", – розповів очільник.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що раніше були думки віддати роботи підприємства на аутсорсинг, тобто на обслуговування іншим організаціям. Але, промоніторивши ці установи, дійшли висновку, що за такі кошти, які виділяються на догляд за парками та скверами, а це 6,5 мільйона на цей рік, інші підприємства не погодяться працювати.

"На превеликий жаль, ми не маємо змоги платити більше. У нас косарі отримуються разом з премією 8-10 тисяч гривень в сезон. А водій трактора, який опинився у складних життєвих обставинах, працює за ті гроші, за які не будуть працювати інші. Ми облаштували для цього чоловіка тимчасове місце проживання на території підприємства, оскільки він не має де жити.

Це підприємство соціального спрямування і в його обов'язки найперше входить догляд за парками, скверами, висадка зелених насаджень, квітів і тому подібне. Звичайно нам хочеться, аби підприємство не лише використовувало бюджетні кошти, а й заробляло їх, але ми будемо до цього рухатися і вдосконалювати роботу", – зазначив міський голова.

Читайте також: Луцька міська рада звернулася до КМУ щодо недопущення продовження посилених карантинних обмежень

Ігор Поліщук доручив організувати, при настанні сприятливих погодних умов, день депутата на підприємстві, аби побачити наявну та оновлену за останні три роки техніку і засоби, якими ведуться роботи.

"А це – маса тракторів, газонокосарок, тримерів і так далі. Хочу, аби ви розповіли, з чим ви прийшли на підприємство і яка була тоді ситуація: дві газонокосарки й два тримери. Проаналізуйте ситуацію по іншим міста скільки коштує утримання території одного гектара парку, аби ми могли порівняти з нашими розцінками", – звернувся до директора підприємства очільник міста.

Депутати підпримали збільшення статутного капіталу КП "Парки та сквери міста Луцьк" на 241 173 гривень та затвердили його у розмірі 3 711 583 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook