Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад повідомив, що невдовзі усі навчальні заклади міста матимуть сучасний привабливий та утеплений фасад.

Читайте також :Луцьк буде звільнений від старих підприємств задля комфорту містян

"У школах та садочках Луцька (більше 30-ти об’єктів) буде впроваджено ряд енергозберігаючих заходів, серед яких – утеплення фасадів, заміна вікон, дверей та покрівель, термомодернізація мереж та багато інших. Навчальні заклади відповідатимуть європейським стандартам, отримають сучасний та привабливий зовнішній вигляд, приміщення стануть значно теплішими й комфортнішими для дітей та дорослих, а економія на енергоносіях сягатиме близько 5 млн грн щороку. Такі масштабні зміни стали можливими завдяки співпраці з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО).

Спільно ми вже реалізували ряд енергоефективних заходів у нашому місті. Представники НЕФКО переконалися, що Луцьк – надійний партнер і виконує усі взяті на себе зобов׳язання, тому прийнято рішення про подальшу співпрацю і реалізацію проекту НЕФКО 3. 

Читайте також: Двоє освітян з Волині отримали звання "Заслужений вчитель України"

Сьогодні до нашого міста завітали закордонні партнери проекту "Енергоефективність в громадських будівлях Луцька". Обговорили деталі подальшої реалізації передбачених заходів, практичні питання, етапи та терміни впровадження запланованих ініціатив.

Щиро вдячний групі реалізації проекту Луцької міської ради, до якої входять керівники виконавчих органів, за скрупульозну роботу й продуману, покрокову систему впровадження енергозберігаючих заходів у комунальних закладах Луцька. Наше місто, одне із небагатьох в Україні, може гордитися співпрацею із НЕФКО й отриманням кредитних та грантових (безповоротних) коштів на впровадження енергоощадних технологій", – зазначає Григорій Недопад на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter