Декоративні сливи, платани та клени звичайні – шістнадцять таких дерев висадили сьогодні в центрі міста в сквері, що знаходиться поблизу магазину WineTime та кафе Benedict, радник міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Костянтин Петрочук та бізнесмени, – повідомляє Луцька міськрада.

Читайте також: У Луцьку оголосили конкурс на кращу концепцію скверу на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського

“Це вже третя відпочинкова зона для лучан та гостей міста, яка облаштована в цьому році, – розповів Ігор Поліщук. – Раніше сквери зробили на проспекті Волі, 3, 5, 7 на місці колишнього квіткового ринку, а також між будинками 31 та 33 навпроти обласної філармонії. До облаштування цього скверу, де ми зараз знаходимося, фінансово долучилися бізнесмени. Раніше тут на підвищенні був абсолютно неестетичний бетонний плац, а вже зараз – ще одне гарне місце для відпочинку лучан. Цей сквер прикрашатиме наше місто. Тут буде гарне освітлення, цікаві дерева та кущі”.

Концепцію скверу розробляв відомий архітектор-дизайнер Левко Давидюк. На його спорудження витрачено більше мільйона гривень, а роботи тривали три місяці.

 

 

 

Читайте також: У Луцьку закінчують облаштування сучасного баскетбольного майданчика

Один із ініціаторів спорудження скверу, бізнесмен Андрій Разумовський розповів, що йому з сім’єю це місце дуже подобається, адже сквер став живим, тут збирається чимало людей.

“Ми спільними зусиллями реалізували дуже класну ідею та показали іншим приклад. У Луцьку ще багато місць, які можна гарно облаштувати. Ми не відходили від проекту і виконували усі побажання архітектора, тому результат має бути доволі пристойним”, – розповів він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook