Сьогодні Україна відзначає День українського козацтва, 76-ту річницю створення Української Повстанської Армії та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Окрім цього, уже четвертий рік поспіль цей день в Україні відзначають на державному рівні як День Захисника України.

Читайте також: Легендарного волинського бійця АТО посмертно нагородили Орденом за мужність

Представники міської та обласної влади разом із сотнями громадян зібралися на Театральному майдані, аби переглянути пряму трансляцію військового параду з міста Києва, послухати урочисте звернення Президента України Петра Порошенка та разом із духовенством помолитися за щасливе та мирне майбутнє нашої держави, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Потому розпочалася посвята в ліцеїсти учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. На Театральному майдані зібралися представники влади та громадськості, аби в урочистій обстановці першокурсники склали присягу ліцеїста.

Привітати викладачів, учнів та їх батьків прийшли секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, представники обласної влади.

Пам’ять Героїв, полеглих за волю України, вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до фотостенду Героям Небесної Сотні і загиблим учасникам АТО.

Також Григорій Пустовіт вручив Почесну грамоту директору Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, полковнику Павлу Боснюку за бездоганну службу, дієву громадянську позицію, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, активну співпрацю з органами місцевого самоврядування, а також з нагоди Дня захисника України.

Читайте також: Поліцейські на Волині порушують міжнародне законодавство

200 хлопців та 100 дівчат сьогодні отримали посвідчення ліцеїста, склавши присягу на вірність українському народу.

Священнослужителі благословили юних захисників на успішне навчання та служіння обраній справі.

Для гостей святкового дійства вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні підготували вокальні номери та показові виступи. А на завершення ліцеїсти урочисто марширували Театральним майданом.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter