У Луцьку власники "євроблях" влаштували протестний автопробіг. Люди протестували проти ухвалення Верховною Радою закону про розмитнення в Україні автомобілів на європейській реєстрації.

Читайте також: Лідер активістів "Авто євро сила" спалив свій "Land Rover" у прямому ефірі в знак протесту (відео)

Про це пише Волинь 24.

Близько 70 автомобілів на європейській реєстрації пригнали вчора, 8 листопада, ввечері на Замкову площу Луцька їхні власники. 

У такий спосіб вони висловили протест проти ухвалення Верховною Радою закону про розмитнення "євроблях".

Зазначимо, Верховна Рада України ухвалила законопроект, що знижує акцизи на розмитнення автомобілів, ввезених з Європи.

Однак власники авто на європейській реєстрації вважають нові ставки акцизу зависокими і пропонують Президенту заветувати ухвалений закон.

На знак протесту проти ухвалення нового закону, який не задовольнив "євробляхарів", лідер громадської організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич у Києві демонстративно спалив позашляховик "Land Rover".

Як розповів голова громадської організації "Автомайдан Волинь" Сергій Поха, власники авто на європейській реєстрації в Луцьку підтримують колег з Києва і своїм зібранням хочуть продемонструвати незгоду із щойно ухваленим законом.

Вони проїхали із ввімкненою аварійною сигналізацією через місто до Київського майдану, де постояли перед ОДА і роз'їхалися.

Читайте також: Волиняни погрожують перекрити трасу "Київ-Ковель-Ягодин"

Крім "євробляхарів", за словами учасника акції Радима Романюка, там було багато автомобілів на українських номерах, власники яких теж за доступне розмитнення.

Вчорашню акцію називають попереджувальною. Обіцяють зібратися вдруге в неділю, 11 листопада.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter