За минулу добу у Луцьку знову зросла кількість хворих на COVID-19. Станом на 08 липня 2020 року виявлено 585 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За останню добу додалося 16 нових випадків хвороби. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеозв’язку, яку провів секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Читайте також: "Здавалося, що голову та груди здавлюють лещатами", – молода волинянка описала симптоми коронавірусу по днях

За даними управління охорони здоров’я міської ради та Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, до сімейних лікарів із захворюваністю на грип та ГРВІ за добу звернулося 89 осіб, з них 11 підозр та 3 пневмонії. Традиційно, найчастіше хворобу виявляють серед медичних працівників різних лікувальних закладів.

Інспектори Головного управління Держпродспоживслужби перевіряли заклади загального користування, зокрема гіпермаркети, торгово-розважальні центри тощо. Виявили поодинокі випадки порушення карантинних вимог.

Працівники Національної поліції продовжують перевірку дотримання карантинних заходів у місті. Відстежують коло контактних осіб та тих, хто повинен перебувати на самоізоляції. Було складено 4 адмінпротоколи про порушення карантину.

Інспектори муніципальної варти сьогодні працювали над розглядом звернень громадян щодо порушень карантину, які надходили в групу швидкого реагування. Чи не найбільше повідомлень надійшло щодо скупчення людей та великих черг поблизу державних чи банківських установ, магазинів та інших закладів, а також про стихійну торгівлю.

Силами управління ДСНС проводяться дезінфекційні заходи у багатоповерхівках міста. Сьогодні продезінфікували 21 під’їзд в одинадцяти будинках.

Громадський транспорт міста працює у штатному режимі. Сьогодні на вулиці міста виїхали 173 одиниці транспорту: 36 тролейбусів та 137 маршрутних автобусів. Щоденно у громадському транспорті транслюється інформаційне повідомлення про дотримання карантинного режиму, використання засобів індивідуального захисту та обмеження кількості пасажирів у салонах транспортних засобів та про необхідність оплати проїзду електронним квитком.

Читайте також: Чи готова Волинь послаблювати карантин

"Усі наші зусилля спрямовані на те, аби якомога швидше зупинити розповсюдження коронавірусної інфекції. Потрібно і надалі проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. У громадському транспорті, магазинах, на ринках - перебувати у масках та дотримуватися соціальної дистанції, уникати скупчень людей. Важливо також не забувати про необхідність ретельного миття рук. Нехтування правилами карантину може становити загрозу не лише для кожної окремо взятої людини, а й для оточуючих", – зазначив на завершення Григорій Пустовіт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook