У Луцьку затвердили положення поховання померлих від коронавірусу. Про це йшлося під час позачергового засідання виконавчого комітету міської ради, у четвер, 2 квітня.

Читайте також: Повідомили, про стан медиків Луцької міської лікарні, інфікованих коронавірусом

Члени виконавчого комітету розглянули питання про положення про поховання людей під час епідемій. Виконувач обов'язків начальника відділу зв’язків з громадськістю Назарій Радченко інфомував, що положення було розроблено з метою координації відповідних структур під час поховання.

За словами виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, він дане рішення ініціював особисто.

"Коли ми входили у режим епідемії, то зіштовхнулися зі смертями інфікованих людей, а, відповідно, потрібно правильно організувати поховання. В Україні є затверджені чотири пункти, але вони дуже загальні. Тому ми усе розписали, хто і що має робити, враховуючи положення головного санітарного лікаря Ляшка. Крім того, ми звернули увагу на облік людей. Якщо під час поховання людей, складитимуть список тих, хто буде присутній на відспівуванні, то прошу лучан не скаржитися, адже це вимоги положення.

Читайте також: Волинянин, який повернувся з заробітків, заразив коронавірусом свого родича – водія "швидкої"

Крім того, відспівування людей, які померли, повинне бути лише на кладовищі. Вважаємо, що в цих умовах заносити тіло померлого від коронавірусу в храм – неправильно. Ховати буде лише одне комунальне підприємство луцький спецкомбінат. Буде виділений автомобіль та закуплений спецодяг для водія та людей, які ховатимуть покійного", – поінформував Григорій Пустовіт.

За його словами, всі ці вимоги запроваджуются, аби не піддавати людей загрозі інфікації. 

Прийняте положення буде надіслане усім установам та релігійним громадам, які займаються або дотичні до поховання.

Читайте також: "Немає сил мовчати": мама 7-річної волинянки, яка першою захворіла на коронавірус розповіла про те, що пережила їхня сім'я

Зазначимо, що станом на 10:00 годину другого квітня 2020 року у Волинській області зареєстровано 10 випадків коронавірусної інфекції.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook