У вересні в Луцьку з'являться нові тролейбуси, які курсуватимуть містом.

Читайте також: Луцьк відмовиться від маршруток, – Криклій

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

"Передбачено поетапну передачу тролейбусів партіями по шість одиниць. Першу партію плануємо отримати у вересні. В цілому тролейбусний автопарк Луцька отримає 29 нових і сучасних низькопідлогових 12-метрових тролейбусів. Кожен із них буде обладнано кондиціонерами, usb-портами для заряджання мобільних пристроїв. Нові тролейбуси – тихі, екологічні й економічно вигідні, вони споживатимуть удвічі менше електроенергії. Один такий тролейбус замінить орієнтовно 2,5 маршрутки. Тролейбуси матимуть оригінальний дизайн і маркування, що по стилю відповідатимуть Луцьку", – йдеться у дописі.

Як зазначив Недопад, 27 квітня відбудеться остаточне підписання контракту із підприємством ДП "Автоскладальний завод №1" АТ "АК "Богдан Моторс", яке визнане переможцем тендеру на постачання нових тролейбусів. А 22 квітня, відбулася передконтрактна зустріч, на якій обговорили технічні питання і внесли необхідні зміни до контракту. Важливо, що разом із тролейбусами місто отримає і всі необхідні запчастини та інструменти для їх подальшого технічного обслуговування і експлуатації.

Читайте також: У соцмережах створили чати для лучан та жителів Волині, які можуть підвозити медиків чи правоохоронців

"Реалізація проєкту стала можливою завдяки залученню коштів Європейського інвестиційного банку на вигідних для Луцька умовах із низькою відсотковою ставкою – менше двох відсотків річних. Участь у тендері взяли два підприємства, "Богдан Моторс" запропонувало більш вигідні умови для Луцька й надало всю необхідну документацію та сертифікацію. В цілому реалізація проєкту тривала не один рік, зараз ми максимально наблизилися до очікуваного результату. Велика робота здійснена відділом інвестиційної політики Департаменту економічної політики Луцької міської ради. Разом із Boris Smal та Сергій Омельчук (Sergiy Omelchuk) ми уже починаємо працювати над наступною фазою іншого проєкту, який дасть можливість придбати ще 30 тролейбусів, 5 із яких будуть оснащені автономним ходом", – розповів Григорій Недопад.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook