Сьогодні перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук та директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Юрій Крась ознайомились із роботою нової сміттєсортувальної лінії, що знаходиться на вулиці Трункіна, 7.

Читайте також: Італійські інвестори хочуть побудувати сміттєпереробний завод біля Луцька

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради

Під час візиту начальник станції Сергій Андрієвський ознайомив посадовців із принципами її роботи.

Нова сміттєсортувальна лінія організована на базі колишньої станції навантаження сміття. Відтак, привезені відходи скидають у систему сепаратора, що допомагає розірвати сміттєві мішки та відсіяти дрібну фракцію. Звідти крупна фракція поступає на лінію сортувальника, її вручну відсортовує персонал.

Читайте також: Луцьк позбавили землі, потужних підприємств і величезних надходжень у бюджет

Працівники сміттєсортувальної станції відбирають 7 видів ПЕТ-речовини, 2 види скла, поліпропілен, метал, алюмінієві банки, папір. Спресовані тюки відсортованого матеріалу після цього ідуть на реалізацію підприємствам із переробки відходів. При повному навантаженні лінія здатна пропустити через себе 50 тис. тонн сміття в рік. 

"Цього року проведено значну роботу для того, щоб запустити у місті сортування сміття та економити кошти за його вивезення. Встановлено 276 нових контейнерів, що допоможуть запустити процес сортування. Запущено сміттєсортувальну станцію разом із обслуговуючою технікою та пресом.

Читайте також: Неподалік Ковеля може з’явитися індустріальний парк

Сьогодні ми вже бачимо її роботу. Сміття сортується, складається на території підприємства, продається. Відповідно, за ці кошти є можливість оновлення технічних засобів та інше. Окрім того, робота станції дозволяє економити, адже відтепер немає потреби везти усе сміття на полігон у селище Брище, витрачається менше часу, економиться ресурс автомобіля, паливо. Таким чином, підприємство має не тільки змогу самозабезпечення, а ще й економії.

Звичайно, дуже багато чого залежить від лучан та того, наскільки активно вони сортуватимуть сміття самотужки", - розповів Ігор Поліщук, та додав, що сортування сміття — це норма у цивілізованому світі, тож нам є до чого прагнути.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter