Питання про коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення розглядали сьогодні, 17 серпня, під час відкритих слухань у КП "Луцькводоканал". У заході взяли участь перший заступник міського голови Григорій Недопад, керівництво "Луцькводоканалу", засоби масової інформації та представники громадськості.

Читайте також: Для реконструкції луцьких котелень прибуло обладнання

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Рішення про коригування прийняли відповідно до постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Серед основних чинників, які спричинили таку необхідність, назвали: підвищення мінімальної заробітної плати, збільшення бази оподаткування по розміру ставок збору за спеціальне користування водними ресурсами, збільшення вартості солі, підвищення ціни на електроенергію (підвищення ціни на 12,3 % відносно закладеної у тариф), збільшення екологічного податку та податку на землю.

Так, якщо сьогодні діючий тариф на централізоване водопостачання становить 4 грн. 82 коп. (усі цифри – без ПДВ) за кубічний метр води, то запропонована вартість складатиме 5 грн. 64 коп. за кубічний метр. Централізоване водовідведення – 5 грн. 9 коп., коригований тариф – 5 грн. 88 коп. Постачання холодної води з використанням внутрішньобудинкових мереж 5 грн. 23 коп., заплановано – 6 грн. 14 коп. Вартість водовідведення з використанням внутрішньобудинкових мереж на разі становить 5 грн. 49 коп., пропонується – 6 грн. 40 коп. Запропоновані тарифи схвалені Національною комісією РЕКП.

Читайте також: Українцям будуть відмовляти у субсидії через надто високу зарплату: названо цифри

"Прикро, що ми відстаємо від актуальних тарифів. Процедура актуалізації є трохи затягнутою, звичайно хотілося б якомога її спростити, адже уже з 1 жовтня передбачений черговий підйом тарифів на електроенергію, а це є і складовою тарифу на водовідведення та водопостачання, і ми знову матимемо різницю в тарифах. Різниця на сьогодні уже накопичилася, і становить неприємні цифри, які потрібно якимось чином компенсувати", − розповів перший заступник міського голови Григорій Недопад та додав, що запропонований тариф розрахований у розумних межах.

Під час відкритих громадських слухань проект підтримали, зауважень та пропозицій не надійшло.

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter