Верховна Рада 14 травня має розглядати питання про призначення виборів у громадах, де наразі немає голів. Луцьк входить до переліку 209 громад, в яких відсутні очільники. Однак, парламент знову навряд призначить вибори мера в обласному центрі Волині.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Лучани вимагають у Верховної Ради призначити вибори міського голови

"У порядку денному парламенту є важливе рішення – дозволити вибори в тих територіальних громадах, де немає голів. Два роки, як помер мер Луцька. Що мало би відбутися в нормальній країні? Одразу б оголосили вибори. Два роки не оголошують вибори, тому що місцеві феодали не можуть між собою домовитися, як грабувати той Луцьк.

Ми маємо 209 таких громад, де не оголошуються вибори. У порядку денному це питання стоїть, але, за моєю інформацією, хочуть розглянути тільки 20, і там Луцька нема", – зазначив Садовий.

Читайте також: "БПП вважає, що Луцьк належить їм", – Тарас Батенко про вибори мера міста

Нагадаємо, раніше повідомлялось що вибори міського голови навмисно саботувались народними депутатами від "Народного фронту" та "Блоку Петра Порошенка" через відсутність конкурентоспроможного кандидата у Луцьку. Перед виборами до Верховної Ради чинне скликання парламенту навряд призначить вибори міського голови Луцька по тій самій причині.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook