Із 1 липня розпочалася вступна кампанія. У волинських вишах абітурієнтам надають консультації та допомагають зареєструватися в електронних кабінетах для вступу.

Читайте також: На Волині троє випускників склали ЗНО з математики на 200 балів

Про це повідомляє Суспільне Волині.

Зі слів секретаря приймальної комісії ВНУ ім. Лесі Українки Олега Дикого, нині серед майбутніх студентів є ті, кому доводиться приїздити до вишу особисто.

«Вони самостійно не можуть створити електронний кабінет, мусять звернутися в приймальну комісію вишу для того, щоб їх документи, які надають їм пільги, щоб ми їх завантажили», – каже голова приймальної комісії.

Відмінність цієї вступної кампанії - це в першу чергу вступ в магістратуру. В цьому році немає вже спеціальності, на які можна поступити в магістратуру без єдиного вступного іспиту, тобто ЗНО з іноземної мови, – каже Олег Дикий.

За перший день вступної кампанії у Волинському національному університеті зареєстрували електронні кабінети понад 50 абітурієнтів.

У консультаційний центр Луцького національного технічного університету звернувся Максим Владичко. Хлопець з Луцька, зі спеціальністю, каже, ще не визначився. Приїхав, аби дізнатися, за яким освітнім рівнем він може вступити.

Цього року абсолютно усі категорії вступників можуть особисто зареєструватися в особистому кабінеті і подавати заяви в електронному вигляді, – каже відповідальна секретарка приймальної комісії ЛНТУ Ірина Бандура. «Це спрощує роботу приймальних комісій, але для того, щоб нашим потенційним вступникам було легше, у нашому університеті створений консультаційний пункт, де працюють фахівці і допомагають реєструватися».

Зареєструвати електронні кабінети можна до 13 липня, з 14 по 23 липня відбуватиметься реєстрація заяв та подача документів до вишів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook