Депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення до керівників обласної адміністрації та органів місцевого самоврядування щодо заборони російської музики в громадських закладах.

Читайте також: Лобода похизувалася черговими успіхами у Росії

"Ми цією ухвалою хочемо привернути увагу до проблеми, що за мову у Львові починають бити, і це на четвертому році війни, в українському місті. Нам у Львові не потрібні конфлікти через російські пісні, ми не можемо допустити до якоїсь провокації. Ми хочемо ухвалити рішення, щоб взагалі заборонить крутити російські пісні, з будь- яких носіїв, чи то радіо, чи ТБ", – розповів депутат Тарас Чолій, передає Радіо Свобода.

Активісти спілкуються з власниками закладів, у яких вмикають російську музику, влаштовують акції.

"Якщо власник закладу ввімкнув радіо, де звучить російська пісня, то це на його відповідальність. Це його заклад і він отримав від держави право здійснювати підприємницьку діяльність, то, прошу, використовуй і не порушуй положення нормативно-правових актів, які держава зробила. Бо ми бачимо, що останнім часом виникають конфлікти, навіть побили людину, яка попросила не транслювати російські пісні. Для уникнення таких ситуації однозначно має бути норма в ухвалі про заборону російських пісень і це відповідає вимогам містян і 100% відповідає інтересам української держави", – каже громадський діяч Святослав Літинський.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter