Відділ освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації та Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради придумали "мудру" схему, як можна заробити на державних закупівлях.

Читайте також: Скандал на Волинській митниці: відомий журналіст назвав, хто причетний до корупційних схем

Таку думку висловив журналіст відомого сайту "Hromadske. Volyn"  Євген Сукач.

Ці організації в один час оголосили закупівлі на телевізори для навчальних закладів (за матеріалом з відкритих джерел тендерних закупівель із сайту Prozorro).

Як вияснилось, у даних організаціях в тендерних комітетах був один і той самий секретар Лащ Г. і майже на 100% подібна тендерна документація. А технічні вимоги, які були потрібні цим двом організаціям, підпадали на телевізори з операційною системою web O.S., яку розробила, запатентовала і використовує компанія LG.

Представник управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради підтвердив те, що техніка має бути така, як описано в документації і ніяка інша, проте, незважаючи на на все, переможцем стала фірма ПП "Європа схід", техніка якої не відповідає технічним вимогам заявника.

Читайте також: Як на Волині "бізнесмени" повертають собі контрабандну партію смартфонів на 700 тисяч доларів

Як припускає журналіст, в хід пішов "відкат" тендерному комітету, який не зможе "прибрати до рук" кошти, якщо закупить якісні телевізори. 

Отже, телевізор, що запропонувало ПП "Європа схід" – це Ergo 49cu6549, який коштує в інтернеті близько 10 тис. гривень. Тобто, для управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради та для відділу освіти, молоді та спорту Любешівської районної державної адміністрації даною фірмою буде продано загалом 47 телевізорів з кріпленням на загальну суму 684 744 гривні, а ринкова ціна цих телевізорів 470 тисяч гривень + настінне кріплення. Тобто, як вважає чоловік, у дітей було вкрадено як мінімум 214 744 гривні. Також він звертає увагу на те, що ціни на дану модель телевізора знайшов просто в інтернеті і вона є роздрібною, а фірма їх закупляє оптом. Тому, до майже 215 тис. гривень можна ще сміливо додати від 25 до 35 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter