Учасники скандалу з братом глави Офісу президента Денисом Єрмаком заявили, що посварилися з ним через те, що він не заплатив їм гроші, які брав за сприяння в призначенні на державні посади.

Читайте також: Повідомили, яку посаду займав брат Єрмака в РНБО

Про це самі учасники, Сергій Шумський та Дмитро Штанько, розповіли в інтерв'ю "Бабелю". За словами Штанько, перші конфлікти стали виникати в вересні 2019 року. "До мене почали звертатися люди, мовляв, гроші заплатили, а нічого не рухається", – пояснив він. Тоді Шумський запропонував Єрмаку створити громадську організацію і вести свою діяльність через неї.

"Відкриваємо в перших числах жовтня. Проводимо установчі збори. Голова – Денис Єрмак. Обрали. І тут він починає зникати з радарів, ігнорує дзвінки. Зустрічі раз на тиждень у кращому разі. Кажу: "Денисе, що відбувається?" Пояснює, що дуже зайнятий. Каже: "Треба почекати до лютого 2020 року. Ось Андрій (Єрмак), обійме топпосаду". (Був) ще жовтень-листопад (2019 року). Нехай люди чекають. Але дехто не захотів чекати. Почали обурюватися. Просили повернути гроші. І тоді він нам заявив: "Які гроші? Я у вас нічого не брав", – розповів Шумський.

Читайте також: Голова ОП Єрмак повертався з Мінська приватним літаком, яким літає Пінчук, і не заплатив за це – "Схеми"

Пізніше, за словами Шумського, Єрмак порадив йому "відійти від Штанька". "Мовляв, ми нічого не брали, нехай Діма сам розбирається, нехай його порвуть", – пояснив він. При цьому, як стверджує Шумський, Єрмак перелічив людей, у яких взяв 15 "вірчих грамот" – внесків, по $15 тисяч кожний.

Тоді ж між Штаньком, Шумським та Єрмаком відбулася зустріч, на якій вони просили брата голови ОП повернути гроші. "Він (Денис) дуже не хотів (зустрічатися). А на зустрічі заявив: "Хто ви такі і чому ви на мене наїхали?" Кажу: "Денисе, гроші бралися?" Відповідає: "Я взагалі нічого не знаю. Розбирайтеся самі. У мене брат біля президента, вам усім жопа", – розповів Шумський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі опублікували чергові аудіозаписи за участі брата керівника Офісу президента Андрія ЄрмакаНа записі чути, як учасники розмови обговорюють нові кадрові призначення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook