При Мінветеранів створять Раду родин загиблих. Таке рішення прийняли під час зустрічі родин загиблих захисників із Президентом України Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Олексій Гончарук та Міністром у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Гаврилюк. Повідомляє Міністерство.

Читайте також: Зеленський присвоїв нове почесне найменування волинській 14-ій бригаді (фото)

Батьки, дружини загиблих у російсько-українській війні розповіли керівництву держави про те, що зараз вони активно залучені до роботи над законопроектом "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", який у новій редакції має чітко врахувати їхні інтереси і попросили Президента підтримати його.

"Ви перший Президент, який зустрівся з сім‘ями загиблих воїнів у такому форматі. Ми дякуємо за це та просимо вашої підтримки, зокрема, аби наші інтереси були виписані в законодавстві, це стосується пільг та відповідного статусу, який ми заслуговуємо", - звернулась до Президента дружина загиблого Героя України Ірина Міхнюк.

Президент висловив співчуття родинам загиблих та запевнив у своїй підтримці.

"Коли законопроект буде доопрацьований та переданий до Верховної Ради, я готовий надати йому статус невідкладного, аби Парламент мав змогу швидко його розглянути та прийняти", - запевнив Володимир Зеленський.

Читайте також: Військовий капелан з Луцька отримав почесну нагороду "За мужність"

Прем‘єр-міністр також пообіцяв підтримку Уряду.

"Уряд зі свого боку надасть максимальну підтримку щодо цього законопроекту, щоб до 15 листопада, за дорученням президента, він вже був у парламенті. Також із профільним міністром ми ознайомимось з усіма справами, які стосуються родин загиблих та найближчим часом допоможемо їх вирішити", — сказав Олексій Гончарук.

Також, під час зустрічі, мова йшла про необхідність належного вшанування пам‘яті загиблих воїнів, виховання в суспільстві поваги та шани до своїх захисників, розвиток національно-патріотичного виховання молоді. Окремо зупинились на необхідності збільшення частки патріотичного контенту на українському телебаченні, створенні нових програм та документальних фільмів про воїнів, зокрема про тих, хто віддав життя у боротьбі за Україну. Також підняли тему державних нагород.

"Наша завдання налагодити діалог тих задля кого ми працюємо, тобто ветеранів, їх родичів та звісно родин загиблих із владою. Ця зустріч один з таких кроків до налагодження діалогу", - наголосила Оксана Коляда.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook