Навчатимуться школярі дистанційно чи очно залежатиме від карантинного зонування, яке наразі діє в країні. Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповів в.о міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, пише ТСН.

Читайте також: На Волині через COVID-19 на самоізоляцію пішли два класи

За словами очільника відомства, все залежатиме від того, в якій зоні перебуватиме та чи інша адміністративно-територіальна одиниця.

"Якщо це буде червона зона, то, звісно, передбачається навчання лише в дистанційному форматі", – наголосив в.о міністра.

На запитання, чи підуть усі школи на дистанційне навчання від листопада, Шкарлет відповів: "Я не готовий сказати, чи саме від листопада, чи від жовтня, чи, можливо, від грудня. Все виходитиме з того, чи дотримуватимуться норм карантину, безпеки".

Голова Міносвіти розповів, що на початку цього року без доступу до інтернету було близько 800 українських шкіл, а зараз ця цифра скоротилася до 59.

Читайте також: На Волині ліцеїст захворів на COVID-19, клас – на самоізоляції

До слова, за підрахунками Міністерства цифрової трансформації, 17 тисяч населених пунктів досі не мають якісного інтернету. На це Шкарлет сказав: "У нас трошки інша статистика. Міністерство цифрової трансформації рахує сто мегабіт у секунду, а для шкіл достатньо тридцять. Міністерство освіти від початку року ретельно опрацювало ситуацію з підключенням до дистанційного навчання шкіл та інтернету", – наголосив голова МОН.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook