У Володимирі-Волинському громада лікарняного храму преподобного Агапіта Печерського разом з настоятелем перейшла до ПЦУ. Завтра там проведуть перше богослужіння після переходу – настоятель очікує провокацій з боку Московського патріархату.   

Читайте також: Священик на Волині називає ПЦУ "сатанинською", а вірян – "грішниками"

Про це інформує "ВолиньUA".

Це перша парафія у княжому місті, яка вийшла з Московського патріархату.

Настоятель храму отець Микола Рижук розповідає, що ще на Водохреще люди висловили думку перейти до ПЦУ. Він уже має указ про прийняття у Православну Церкву України.

"Я вихований в українській сім’ї. Моя родина по-батькові зі Старого Загорова і моїх діда та прадіда у 40-х роках розстріляло НКВС у Луцьку за українську діяльність. Коли почався Майдан та війна, почали вбивати наших хлопців я почув з вуст нашого блаженнійшого Онуфрія, що у нас громадянська війна – мене це зачепило як людину. Я попросив у нашого правлячого архієрея, владики Володимира не поминати Кіріла. Він мене благословив. Тоді відбувся самовідсів: люди, які хотіли, щоб Кіріла поминали відійшли у промосковські храми Успенський собор та Миколаївську церкву. Залишилися помірковані, тобто люди, які розуміли, що таке канонічність і проукраїнськи налаштовані", – зазначив священик.

Священик каже, що й нині будуть ті, хто відійде і не підтримає рішення про перехід.

Читайте також: Громада села на Волині приєдналася до ПЦУ

У неділю, 17 лютого, у храмі проведуть перше богослужіння після переходу до ПЦУ. Отець Микола очікує провокацій, адже митрополит МП Володимир сказав, щоб не думали, що він цей храм віддасть.

"Завтра постараються храм не віддати, сказати будь-що про мене. Будь ласка, хай говорять!" – каже отець Микола та додає, що поліція, СБУ та влада міста попереджені про перехід.  

Не дивлячись на тиск та залякування його та родини священик впевнений у правильності своїх дій. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook