Міністр освіти розповів, що пандемія коронавірусу поки не відступає. Через це уряд 17 лютого продовжив карантин та ухвалив нові зміни, які стосуються рівнів епідемічної небезпеки. 

Читайте також: Кабмін продовжив карантин в Україні та офіційно повернув "кольорові" зони

Про це повідомляє міністр освіти Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Робота закладів освіти в жовтій зоні

Із 22 лютого на всій території України встановлюється жовтий рівень, відповідно до якого є певні заборони на відвідування шкіл та садочків.

За словами Шкарлета, наразі забороняється відвідування закладів освіти там, де на самоізоляції через контакт із пацієнтом з COVID-19 перебуває понад 50% учнів та персоналу школи чи садочку.

Також заборонено проведення масових заходів, зокрема вистав, свят та концертів за участі дітей з більш ніж однієї групи чи класу та за присутності глядачів.

Робота закладів освіти в червоній зоні

Через погіршення ситуації з коронавірусом місцева влада може встановлювати в регіоні червоний рівень епідемічної небезпеки, який визначається рішенням комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи МОЗ.

Читайте також: У МОЗ пояснили, як організм людини може відреагувати на COVID-вакцинацію

У разі встановлення червоного рівня епідемнебезпеки продовжуватимуть роботу садочків та спеціальних закладів освіти, учні 1 – 4 класів навчатимуться у звичному режимі. Всі інші учні перейдуть на онлайн-навчання, – наголосив Шкарлет.

Міністр освіти нагадав, що його позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною. "Я дякую колегам, які врахували та підтримали пропозиції не лише МОН, а й батьків та освітян", – додав він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook