Станом на суботу, 12 вересня, в Україні пом'якшити карантин заборонено у Києві та ще у 18 областях, зокрема, й на Волині. Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров'я. 

Читайте також: Де на Волині виявили нові випадки коронавірусу, одна людина померла (статистика)

В оновленому списку міністерства з'яилася Запорізька область.

Слід зауважити, що у регіонах перевищені ті чи ті показники, визначені МОЗ. Зокрема, захворюваність на сто тисяч населення, норма якої 40 випадків, у Києві – 133,8, на Прикарпатті – 164,1, а в Тернопільській області - 285,0. Ще один показник завантаженість ліжок у медичних закладах, а це понад 50%, перевищена у більшості областей. 

Наразі не готові до послаблення карантинних обмежень такі регіони країни: Київ, Вінницька область, Волинська область, Житомирська область, Закарпатська область, Запорізька область, Івано-Франківська область, Київська область, Львівська область, Миколаївська область, Одеська область, Рівненська область, Сумська область, Тернопільська область, Харківська область, Хмельницька область, Черкаська область, Чернівецька область, Чернігівська область.

Як повідомлялося, у суботу, 12 вересня, в Україні виявили 3103 випадки коронавірусу. Загалом в країні від початку пандемії зафіксовано 151 859 випадків інфікування COVID-19. За добу недуга забрала життя 72 інфікованих COVID-19. Загалом в Україні від початку пандемії померло 3 148 осіб. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook