У Миколаєві трьом поліцейськими і курсанту академії висунули звинувачення в жорстокому побитті чоловіка, нібито причетного до незаконного майнінгу криптовалют.

Читайте також: Повідомили подробиці про жертву зґвалтування копами в Кагарлику та її фото

Як повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань, про підозру оголошено начальнику відділу, оперуповноваженому та начальнику сектору кримінальної поліції, а також курсанту Національної академії внутрішніх справ, який був направлений до даного відділу для забезпечення безпеки і порядку на час пандемії COVID-19.

Слідством встановлено, що у березні правоохоронці під час обшуку у рамках кримінального провадження за фактом викрадення електроенергії виявили та вилучили обладнання для майнінгу криптовалют "Asic Bitmain Antminer" у кількості 544 штуки та незаконно встановлений трансформатор.

21 квітня поліцейські провели обшуки у громадянина, який за версією слідства був причетний до злочину та адміністрував вказане обладнання. Після обшуку потерпілий був доставлений до відділення поліції, де його побили.

Читайте також: "Я б до ранку їх закопав і восьмого знайшов": розповіли нові деталі кривавої бійні на Житомирщині

Також слідчі ДБР встановили, що працівники поліції незаконно присвоїли вилучене обладнання для майнінгу. У ході обшуку за місцем проживання інспектора Миколаївської поліції було виявлено вказане обладнання.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.365 (перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством) ККУ.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook