В'їзд на територію України у зв'язку із поширенням нової інфекції COVID-19 незабаром буде можливий лише після того, як громадяни пройдуть експрестест на коронавірус. Це дозволить проконтролювати стан здоров'я кожного із українців, які повертаються з-за кордону, і перетинають держкордон.

Читайте також: "Надзвичайний стан обов'язково буде", – радник Авакова

Про це під час онлайнбрифінгу повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише ТСН.

За словами міністра, механізм перевірок поки відпрацьовується. Зокрема, належний контроль за громадянами, які повертаються на батьківщину, має забезпечити Мінінфраструктури разом з Міністерством охорони здоров'я.

"Наголошую, вже незабаром в’їзд громадян на територію України буде прив’язаний до проходження ними тесту на захворювання. Ми, з одного боку, маємо допомагати українським громадянам, але з іншого боку, ми не можемо допустити, лавиноподібного потрапляння на нашу територію додаткових джерел вірусу", – сказав Кулеба.

Читайте також: Назвали кількість хворих на коронавірус українців за кордоном

Міністр також наголосив, що тестування на кордоні буде можливим тільки при наявності потрібної кількості тестів. 

"Ідея в чому? Під час перетину кордону людина повинна пройти тестування. Так, це створить незручність, тому що це забирає час, але це єдиний шлях проконтролювати, чи перетинає вона цю межу здоровою. До цього застосовувався температурний контроль, але практика демонструє, що він не є достатньо ефективним, і нам потрібні ефективніші заходи", – додав міністр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook