У Польщі співробітники прикордонного загону затримали українця, який пішки перейшов так званий зелений польсько-український кордон.

Читайте також: Розповіли, які спеціалісти найчастіше залишають Україну

Про це повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

За словами представника Бескидського відділу прикордонної служби Польщі Пьотра Закєляжа, місцеві прикордонники отримали від українських колег інформацію, що на кордоні затримано трьох мігрантів азійського походження, а четверта особа, найімовірніше провідник групи, утік у напрямку Польщі.

"Під час пошукової акції з використанням, зокрема тепловізорів та гелікоптера, вдалося встановити місце перетину кордону та звузити область пошуку до русла місцевої річки. Після кількагодинної акції, зокрема з використанням понтону, було затримано винуватця незаконного перетину, який ховався у річці під невеликим мостом", – розповів Закєляж.

Прикордонники підтвердили, що затриманий – 48-річний громадянин України, "відомий українській прикордонні службі у зв’язку зі спробами переправлення людей через кордон, за що він провів декілька років в українській в’язниці", – зазначив Закєляж.

Читайте також: На Волині контрабандисти перевозили "товар" мотодельтапланом

Поляки передали чоловіка українській стороні. Йому також заборонено в’їжджати на територію Шенгенської зони протягом наступних трьох років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter