На сайті глави держави зареєстровано петицію з вимогою скасувати карантин вихідного дня. Автор петиції Катерина Єгорова вважає, що введення такого карантину не вплине на динаміку поширення COVID-19 і матиме катастрофічні наслідки для економічного й культурного життя суспільства, пише Уніан.

Читайте також: Зеленського та Єрмака через коронавірус госпіталізували до "Феофанії"

"Введення карантину вихідного дня, у разі затвердження урядом, матиме катастрофічні наслідки для економіки та соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності й закриття", – сказано в тексті петиції.

"Представники бізнесу та експерти ринку висловлюють категоричний протест ініціативі введення карантину вихідного дня і вимагають:

Не вводити в дію карантин вихідного дня, а в разі його введення скасувати!

Скасувати в Києві та інших містах, центрах України заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому, так і з обмеженням часу", – йдеться в тексті петиції.

Читайте також: В Україні за добу зафіксували понад 11 тисяч нових хворих коронавірусом, на Волині – 374

Станом на 09:00 12 листопада петиція набрала 5 858 підписів з 25 тисяч необхідних.

Нагадаємо, що уряд попри протести підприємців вирішив в Україні запровадити карантин вихідного дня для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Він почне діяти від 14 листопада. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 11 листопада.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook