У російських містах 31 січня поновились протести на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Мітингувальники вийшли на вулиці вимагають звільнення політика. Про це пише 24 канал.

Читайте також: Криваве побиття та тисячі затриманих, серед яких є підлітки: Росія повстала проти Путіна (відео)

Ще до початку мітингів на протестувальників вже чекали ОМОНівці.

Москва

Цього разу мітингувальники почали збиратися на Чистих ставках. Саме там силовики ОМОНу і почали затримувати людей. За словами очевидців, силовики на власний розсуд зупиняють і затримують перехожих, не пояснюючи причин. Загалом у Москві затримали понад 27 людей.

Також у столиці Росії закрили вихід зі станції метро "Пушкінська" на Пушкінську площу. Її повністю оточили силовики.

Перші затримання в Росії / Фото "МБХ медиа", "Медуза".

Санкт-Петербург

Протестувальники у Петербурзі збиралися біля будівлі Театру юного глядача. Загалом на протест прийшли 400 – 500 людей. Правоохоронці затримували протестувальників з плакатами.

Протести у Петербурзі / Фото "МБХ медиа", "Медуза".

Челябінськ

У Челябінську силовики били людей кийками та затримують активістів. ОМОНівці намагалися не пустити натовп на Проспект Леніна. Для розгону протестувальників навіть залучили спецназ.

Протести у Челябінську / Фото "Медуза".

Читайте також: Вся Росія піднялася на підтримку Навального: ОМОН жорстоко б'є та затримує протестувальників (фото, відео)

Хабаровськ

У Хабаровську на акції в підтримку Олексія Навального в центрі міста зібралися кілька десятків людей. Однак силовики одразу ж почали затримувати їх. До автозаків потрапили не лише протестувальники, але й журналісти.

Владивосток

У Владивостоці кілька десятків учасників акції зібралися в центрі міста. Щоправда, акція тривала лише півтори години. Звісно, і там не минулося без затримань.

Пізніше люди вийшли на лід Японського моря. Протестувальники водили хороводи й скандували: "Путін – злодій", "аквадискотека", "Свободу Навальному!". Кілька співробітників ОМОН також зійшли з берега, щоб розігнати людей.

Правозахисники повідомляють, що ОМОНівці затримали понад 100 людей.

Протестувальники у Владивостоці вийшли на лід Японського моря.

Читайте також: У Москві затримали опозиціонера Олексія Навального (відео)

Іркутськ

Іркутську акція протесту зібрала приблизно 300 людей. Їх оточили силовики. Пізніше співробітники міліції все ж пропустили натовп, учасники акції прийшли до будівлі обласного уряду.

Жінка літнього віку під час протесту кричала силовиків за те, що вони затримали її сина. Згодом її забрала швидка.

В Іркутську жінку забрала швидка.


Кемерово

А от у Кемерові влада вирішила грати на випередження і завчасно перегородила місце збору учасників акції. Причиною цьому стало нібито прибирання снігу. Найближчі магазини, аптеки та салони зв'язку закриті.

Новосибірськ

У Новосибірську на вулиці вийшли майже 2 000 людей. Активістів переслідували силовики на автозаках.

Єкатеринбург

В Єкатеринбурзі силовики затримали чоловіка за те, що він встромив у землю плакат адресований Володимиру Путіну. У ньому мовилося "Пора провести обшуки у голові президента".

Загалом на акцію протесту вийшли понад 7 000 осіб. Цікаво, що ще минулого тижня їх було 5 000. Очевидці повідомили, що протестувальники відступили від бійців ОМОН на лід.

Силовики РФ жорстоко затримали пенсіонерку.

Читайте також: У Нідерландах противники карантину спалили центр тестування на COVID-19 і поліцейських в авто (відео)


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook