14 грудня представники РПЦ в Україні заявили, що СБУ нібито силоміць доправила одного з їхніх митрополитів до Києва на зустріч із президентом.

Читайте також: Священики УПЦ МП потрапили до списку "Миротворця"

Про те, що митрополита Могильов-Подільського і Шаргородського Агапіта (Бевцика) нібито силоміць повезли у Київ, повідомив у Facebook голова юрвідділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов.

"Пам'ятаєте я казав, що єпископів УПЦ будуть на собор з "охороною" доставляти? Так от, сьогодні Митрополита Могильов-Подільського і Шаргородського Агапіта (Бевцик) в примусовому порядку СБУ Вінницької області доставляє до Києва", – написав він.

Бахов заявив, що владику нібито забрали з дому, де він гостював, у Чернівецькій області.

Як повідомляє TheБабель, прес-офіцер СБУ Вінницької області Ірина Алєксєєва спростувала цю інформацію.

"Співробітники Вінницького управління СБУ не виїжджали до Чернівецької області і тим більше нікого там не затримували", – сказала вона.

Читайте також: Патріарх РПЦ Кирило звинуватив прихильників помісної української церкви у "служінні пітьми"

Згодом з'ясувалося, що митрополита справді ніхто не вивозив, і жодних силовиків він не бачив. Про це сам Агапіт повідомив в телефонному коментарі "112.Україна".

"Ну, я знаходжуся в автомобілі своєму і їду в Київ на зустріч з митрополитом Вінницьким. Хочу з ним поговорити. Отак зараз складаються справи", – сказав він.

Він припустив, що історія могла виникнути через його поїздку до Києва, хоча на об'єднавчий собор представник РПЦ не збирався. Він зазначив, що їде до столиці, аби поговорити з Вінницьким митрополитом про собор.

Митрополит Агапіт уточнив, що СБУ жодним чином до нього не зверталася.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter