Переходити чи не переходити: у селі Скобелка, Горохівського району, що на Волині відбулися чергові збори громади. Основне питання на порядку денному – доручення до Православної церкви України, чи лишитися під патронатом Московського Патріархату. 

Читайте також: Церковні баталії: у селі на Волині московські попи заважають селянам приєднатися до ПЦУ (відео)

Після отримання Томосу для української помісної церкви, все більше громад переходить від Московського патріархату до Православної церкви. Так трапилося і в селі Скобелка, Горохівського району, на Волині. Храм весь час був під патронатом Московського патріархату. Тож, навіть на противагу сотням підписів за ПЦУ були десятки, тих, хто проти. Декілька разів відбувалися збори релігійної громади, і спокійно вони не завершувалися.

Тоді зібрали близько 700 голосів. Однак вирішити подальшу долю церкви так і не вдалося. Відтак збори провели ще раз в лютому. Право голосу мали лише мешканці села Скобелки. В селі зареєстровано більше тисячі жителів, проте більше 100 не проголосували з різних причин.

Читайте також: "На Волині церкви ПЦУ пусті, а в "тепличках" МП купа народу", – луцький комуніст відзначився гучною заявою

Як повідомляють мешканці села Скобелка, причина конфліктної ситуації – небажання священика московського патріархату лишати громаду. І його підтримують десятки жителів.

Більше 600 жителів села підтримали перехід до ПЦУ, затвердили статут, проголосували за припинення повноважень чинного священика УПЦ МП. Та варто зазначити – доки у приміщенні будинку культури відбувалися збори, в храмі тим часом проходила служба, тож прихильники Московського патріархату рішення громади про перехід до православної церкви України вважають несправедливими. То чи буде продовження релігійного конфлікту, чи все ж люди знайдуть компроміс – поки невідомо.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook