У селі Княгининок, що знаходиться неподалік Луцька, зведуть духовно-національний центр. Про це повідомляє сайт Волинської єпархії ПЦУ.

Читайте також: Скандальний волинський священник, який вітав Путіна з Днем ангела, "захопив" храм і викликав поліцію до вірян (відео)

Біля храму Покрови Пресвятої Богородиці в цьому селі Луцького районного деканату на престольне свято парафії відслужили молебень на початок будівництва центру.

Його очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Разом з архієреєм правили настоятель громади протоієрей Михайло Бучак, інше місцеве духовенство. Відбулося й закладання капсули в підмурівок.

Як розповів отець Михайло, у духовно-національному центрі діятиме недільна школа, спортзал, молодіжне кафе. Цей осередок займатиметься морально-патріотичним вихованням, про яке часто забувають у школі.

Після молитви на території храму священники відправили молебень за захисників України біля пам’ятного знака "Полеглим синам України", що в центрі села.

Читайте також: У Луцьку вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули у АТО/ООС (фото)

Разом з усіма молилися, зокрема, голова обласної ради Ірина Вахович, перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад, інші представники влади та громадськості.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook