Так звані каналізаційно-очисні споруди села Княгининок Луцького району, що насправді є просто полями, не справляються з усіма нечистотами, які на них звозять.

Читайте також: У селі під Луцьком без дозволу зливають нечистоти в очисні споруди (фото)

Про це у фейсбуці повідомила начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк, пише ІА Волинські новини.

Вона нагадала, що з настанням тепла Луцьк і прилеглі населені пункти Княгининівської ОТГ (Зміїнець, Милуші, Княгининок) потерпають від смороду.

"Цьогоріч, направду, цей сморід з’являється періодично і триває не довго – від 10-15 хв. до пів години, та дуже залежить від мереорологічних умов: напрямку та сили вітру. Особливо відчувають сморід північні та пв.західні райони міста (40-й, 33-й, 55-й мікрорайони, Привокзальний і навіть Центр). Багато працівників як міської ради, так і комунальних підприємств КП "Луцькводоканал", ЛСКАП "Луцькспецкомунтран" (балансоутримувачі водопровідно-каналізаційних мереж та мереж зливової (дощової) каналізації) працюють над виявленням причин виникнення неприємного запаху", – пише головний еколог міста.

Також вона зазначає, що неодноразово у соціальних мережах мешканці Луцька пов’язують походження запаху з міськими КОС.

Читайте також: У Луцьку чоловік посеред вулиці незаконно зливав нечистоти

"Це певною мірою закономірно, адже каналізаційно-очисні споруди специфічний технологічних об’єкт, куди стікаються всі міські нечистоти та нечистоти з багатьох прилеглих населених пунктів Луцького та Ківерцівського районів. Прилегла житлова забудова вже межує із санітарно-захисною територією об’єкта, тому зрозуміло, що люди відчувають каналізаційних запах там", – йдеться у дописі.

Проте, зі слів Оксани Тарабанюк, сьогодні вкотре проаналізували ситуацію на прилеглих до міста територіях.

"Стан каналізаційно-очисних споруд у Княгининку – невтішний. Ці так звані споруди приймають стоки не лише від каналізованих будинків на території ОТГ, а й стоки з вигрібних ям численних приватників, яких в сотні разів більше, ніж каналізованих помешкань для яких вони збудовані. Асенізаційні машини ніким не обліковуються, тобто скільки таких перевізників зливають нечистоти на цих полях нікого не цікавить. А очистка полягає у тому, що вміст асенізаційних машин просто виливається на поле і "пахне" всім поки не випарується", – підсумувала посадовиця.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook